Menu

Željko Sopić za MS: Gorica ne može platiti Soudanija, ali razgovarat ću s njim

ZAGREB - Nakon izborenog prvoligaškog statusa nogometaši Gorice kratko će na odmor, a potom kreću s pripremama za novu HNL sezonu. I u novoj će ih sezoni voditi Željko Sopić, karizmatični trener koji je bio gost intervjua Media servisa.

Nogometni trener Željko Sopić ne voli da ga zovu spasiteljem, ali za Goricu je bio upravo to. Sjajnim pobjedničkim nizom on i njegovi nogometaši uspjeli su preskočiti Šibenik za kojim su u veljači zaostajali golemih 11 bodova da bi konačnicu HNL-a završili s plus pet od družine sa Šubićevca i ostali u društvu najboljih.

"Uloženo i vraćeno. Goricu su do uspjeha doveli enormni rad i karakterni igrači", rekao je na početku razgovora za Media servis Željko Sopić.Popularni Sopa dao je riječ i ostat će i iduće sezone u Gorici. Svjestan je da mu trebaju pojačanja. Glasno se spominje povratak Soudanija u HNL.

"Ne možemo ga platiti. On može tu samo doći pomoći u odnosu na plaću koju sada ima. S druge strane istekao mu je ugovor i tražit će neku soluciju. Rekao mi je da želi živjeti u Zagrebu. Popričat ćemo i vidjeti", kazao je trener nogometaša Gorice.

Sa Soudanijem ili bez njega Sopić želi da mu Gorica iduće sezone igra brži nogomet i želi se boriti za nešto puno više od ostanka. Bio je i prvi trener Dinama, vodio ih u tri utakmice. Bi li se jednoga dana vratio u Maksimir?

"Naravno jer kada si rođen u ovom gradu nema veće svetinje od Dinama", kratko je rekao Sopić.

Pozdravlja dolazak svog prijatelja Igora Bišćana na klupu Modrih, ali je užasnut što se već godinama ništa ne radi po pitanju stadiona.

"Svaki put kada su neki izbori svi sve obećavaju. Od stadiona, vrtića, plivališta i svega drugoga. I onda dođe, dobije izbore i nikad ništa".

Raduju ga Vatreni i jedva čeka da sredinom lipnja krene završni turnir Lige nacija.

"Ako želite osvojiti Ligu nacija ili bilo koje natjecanje morate pobijediti sve. Je li bolje ovo ili ono mi želimo u finale tko god da se tamo našao mi ga želimo pobijediti. Mislim da nikome nije drago igrati protiv Hrvatske. To je najvažnija stvar", zaključio je Željko Sopić.

A mnogi ne vole igrati ni protiv Sopićeve Gorice. No morat će i dogodine jer momčad iz Turopolja ostala je među hrvatskom nogometnom elitom. Pripreme Gorice počinju 15.lipnja.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam