Menu

Ikić Baniček za MS: Na meni je odgovornost da završim započeto

SISAK - Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, kojoj je mandat prestao raspisivanjem lokalnih izbora, želi i treći put voditi Sisak. Otkrila je za Media servis što to do sada nije uspjela napraviti, a planira ako osvoji još jedan mandat, što će joj biti fokus, kao i zašto bi građani baš njoj trebali pokloniti svoje povjerenje. S Ikić Baniček je razgovarala Andrea Barać.

''Imam tu odgovornost da završim započeto'', rekla je Ikić Baniček na pitanje zašto se još jednom upustila u izbornu utrku za Grad Sisak. A tu su brojni projekti:

"Ove godine otvaramo centar kreativne industrije, kreativni inkubator Sisak već 6. svibnja. Iza toga krajem svibnja nas očekuje dovršetak prve gradske sportske dvorane Zeleni brijeg. Ove godine započinjemo veliki projekt vrijedan 40 milijuna kuna odgojno-obrazovni kompleks Galdovo. Meni mogu reći jedan od najdražih projekata, a to je izgradnja gradske knjižnice Sisak."

Tko god dođe na vlast novi mandat svakako će označiti postpotresna obnova, Ikić Baniček je, kaže, svjesna da će većina energije ići na pomoć unesrećenim građanima.

"Smatram da se uvijek može bolje i više. Mislim da smo ključnu stvar izgubili, a to je nekakva dinamika i brzo donošenje odluka. Imam osjećaj da su neki članovi Vlade Republike Hrvatske polako potres i zaboravili i da sad misle da ako su smjestili ljude u kontejnerska naselja da je na taj način problem riješen."

Iako je, objašnjava, obnova centralizirana i Grad Sisak s ti nema veze, svejedno pomažu građanima, dijele savjete i slično. Prikupljanjem potpisa je zadovoljna, a ima li već neke opcije na stolu tko bi joj bili novi parnerti u Gradu?

"Mogu reći da nisam imala problema u pronalaženju zajedničkog jezika s vijećnicima u gradskom vijeću niti 2013., niti 2017., tako da očekujem da i 2021. ne bude ništa drugačije. Očekujem da SDP ponovno bude najjača lista i da osvojimo dovoljan broj vijećnika da nas neće moći nitko ucjenjivati."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam