Menu

Mrak-Taritaš: Ja sam promjena u Zagrebu koje se građani ne trebaju bojati

ZAGREB - Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš još jednom će se upustiti u utrku za zagrebačku gradonačelnicu. U razgovoru za Media servis je otkrila kako planira tu želju i ispuniti kao i zašto bi građani metropole baš njoj trebali ukazati povjerenje.

Kao i za mnoge druge kandidate, Mrak-Taritaš nam je rekla da se nakon četiri godine, otkad je izgubila bitku za Zagreb od pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, odlučila ponovno upustiti u izbornu utrku nakon potresa i činjenice da obnova još nije krenula.

''Kandidat mora imati viziju kakav Zagreb želi 203o. godine, a idejom kakav on mora biti 2050. i to krenuti rješavati. Ne rješavati obećanjima koje ne može ispuniti, nego realnošću. To su bili razlozi zašto sam se i nakon četiri godine ponovo odlučila kandidirati za gradonačelnicu Grada Zagreba.''

Što se tiče planova za Zagreb, kaže da je prva stvar koja se mora napraviti - promjena načina upravljanja.

''Prioritet je naravno obnova Grada Zagreba nakon katastrofalnog potresa. Nešto što je dugoročni problem Grada Zagreba je problem prometa. Majka svih stvari koje morate napraviti kao gradonačelnica, ne na pravoj Gradskoj skupštini, ali na drugoj svkakako, ići s rebalansom proračunaa koji je nerealan i prenapuhan.''

Budući da svi kandidati u većini slučajeva govore o sličnim problemima i svi obećavaju rješenja, upitali smo Mrak-Taritaš da nam otkrije zašto bi baš ona trebala bi nova gradonačelnica. Rekla je da neće upravljati Gradom na način kako je to radio pokojni gradonačelnik Milan Bandić.

''Ali jednako tako ja neću Grad Zagreb i upravljanje Gradom Zagrebom doživjeti kao jedan eksperiment. To znači da građani sa mnom ne ulaze u eksperiment i sa mnom mogu biti apsolutno načisto da ono što obećam, to ću napraviti. O tome govori moje dosadašnje iskustvo. Ja sam ona promjena koje se nitko ne treba bojati.''

I GLAS-ova kandidatkinja tvrdi da prilikom potrage za koalicijskim partnerima, potrebe građana nadilaze stranačku pripadnost. No ipak:

''Apsolutno je jasno da ja ne bih surađivala ni s HDZ-om ni s Domovinskim pokretom. HDZ je godinama uredno držao lojtre pokojnom gradonačelniku. Apsolutno je jasno da ja prepoznajem one stranke koji se nalaze od centra lijevo kao netko tko ima snagu i mogućnost za koaliciju u Gradskoj skupštini."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam