Menu

Posavec za MS: 'Ne isključujem mogućnost utrke za predsjednika HNS-a'

ZAGREB - Međimurski župan Matija Posavec, nositelj HNS-ove liste za europske izbore, u razgovoru za Media servis otkrio je zašto ustraje na samostalnom izlasku, predstavlja li HNS-u vodstvo uteg, planira li zasjesti na mjesto predsjednika stranke i zašto nije bio za ulazak u vladajuću koaliciju.

Posavec kaže kako je HNS prije vodio neformalne razgovore o potencijalnim koalicijama za EU izbore, no on je ustrajao na samostalnom izlasku.

 

 

"Smatram da se prava vrijednost stranke i pojedinca najbolje dokazuje samostalnim nastupom na izborima. Želim pošteno, iskreno i otvoreno izaći pred birače, staviti svoje ime, staviti svoje rezultate, dosadašnji rad i općenito promovirati nove, mlade ljude koji su se dokazali u svojim lokalnim sredinama, ali još nisu nacionalno dovoljno prepoznatljivi", objasnio je.

 

 

Nadalje tvrdi da je listom bez predsjednika ili potpredsjednika stranke cilj unijeti...

 

 

"... jedan novi vjetar u hrvatsku politiku, početi sa smjenom generacija, promijeniti nešto što danas ne izgleda dobro."

 

 

Tvrdi da Ivan Vrdoljak ne predstavlja uteg stranci, ali na pitanje hoće li u utrku za predsjedničku poziciju HNS-a, odnosno isključuje li tu mogućnost, odgovara:

 

 

"Ne isključujem."

 

 

A kakvim se rezultatima nada u svibnju s obzirom na to da u kampanju ide s novim, dosad nacionalno neprepoznatljivim imenima?

 

 

"Idem otvorena srca, hrabro, ali s čvrstom vjerom da će se prepoznati neke vrijednosti. Sve one etikete koje su se lijepile, na mene se definitivno ne mogu nalijepiti jer sam uvijek u politici bio dosljedan, promovirajući rezultate i jednu novu politiku u korist građanima", istaknuo je međimurski župan.

 

 

Konačna lista od 12 kandidata bit će predstavljena do sredine ožujka, rekao je.

 

 

"Osobno bih volio da na toj listi budu neki uspješni profesori, znanstvenici i stručnjaci koji ne moraju nužno biti članovi stranaka, dakle, mogu biti i nezavisni", izjavio je Posavec.

 

 

Na pitanje tko bi ga zamijenio na mjestu župana ako uspije ući u EP, Posavec ističe da će tu odluku najvjerojatnije donijeti birači, a ne pojedinac. Jednom je izjavio da je bio na čelu stranke, da nikada ne bi ušao u vladajuću koaliciju. Objasnio je zašto.

 

 

"Ne radi se o raskolu, radi se o drugačijem načinu razmišljanja. Ja sam i tada cijelo vrijeme govorio, a i sutra ću to reći, da se u tom trenutku nisam slagao s načinom na koji su se određene odluke donosile, što je izazvalo jednu percepciju javnosti koju naši članovi nisu zaslužili", istaknuo je Posavec.

 

 

Model razvoja Međimurja preslikao bi na cijelu Hrvatsku. Ovako bi to izgledalo.

 

 

"To je više solidarnosti, socijalnih projekata i općenito više projekata kako bi se vratilo dostojanstvo hrvatskom čovjeku, radniku, poduzetniku i umirovljeniku."

 

 

Uskoro nam slijede i predsjednički izbori. Koga će podržati, kaže, odlučit će stranačka tijela, ali i tu ima svoj prijedlog.

 

 

"Kao što se zalažem da na svake izbore izlazimo samostalno, tako se zalažem da na svakim izborima imamo svog kandidata iza kojeg stoje ljudi i simpatizeri, koji unosi neke nove vrijednosti u hrvatsku politiku. Ne, nemam ime, to će odlučiti stranačka tijela", istaknuo je Posavec.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam