×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2025

Menu

HNL: Pobjede Hajduka i Rijeke, Dinamo kod Intera u lov na nova tri boda

SPLIT - Nogometaši Hajduka upisali su drugu uzastopnu pobjedu pod novim trenerom Sinišom Oreščaninom. Na Poljudu u 17. kolu Prve HNL pala je Istra s 3:1. Puljani su došli u vodstvo golom Fuentesa u 51. minuti, ali golovima Vučura u 67. minuti, Caktaša s bijele točke u 75. minuti i Ivanovskog u 84. minuti Hajduk dolazi do važna tri boda. Oreščanin je tako ostao stopostotan u domaćem prvenstvu.

„Dosta teških 90 minuta zbog toga što nam je bila iznimno bitna ova utakmica da jesenski dio završimo pobjedom na Poljudu. I to je najveća vrijednost iz ove utakmice“, rekao je Oreščanin. Trener Istre Krunoslav Rendulić nije bio zadovoljan sudačkom odlukom.

„Kada bi komentirao sve od početka, od kada sam ja došao u klub svaku utakmicu igramo bez nekoliko igrača zbog kartona. I onda još danas taj penal, taj gol je prelomio utakmicu“, izjavio je Rendulić. Prije utakmice na Poljudu an Rujevici je odigran derbi između drugoplasirane Rijeke i trećeplasirane Lokomotive. Domaćin je slavio 3:0 golovima Hebera u 13. i 77. minuti, te Kvržića u 60. minuti. Trener domaćina Igor Bišćan presretan je igrom svoje momčadi.

„Mislim da ne bi mogao tražiti više od svojih igrača od onoga što su danas pokazali. Moglo je biti i više i onda bi se možda zaboravili s kim smo igrali i protiv koga smo igrali. Ne smijemo zaboraviti da je Lokomotiva jako ozbiljna momčad i tim je naša pobjeda vrjednija“, zaključio je Bišćan. Strateg Lokomotive Goran Tomić čestitao je Rijeci na zasluženoj pobjedi.

„Mislim da su bili apsolutno bolji. Naišli smo na njih u najnezgodnijem trenutku jer se nalaze u vrhuncu forme, dok mi s druge strane nismo mogli nadoknaditi toliki broj igrača koji nije igrao“, priznao je Tomić. Kolo se nastavlja u 15 sati kada će snage u Zaprešiću odmjeriti Inter i Dinamo. Hrvatski prvak vodeća je momčad lige, a trener Nenad Bjelica očekuje nova tri boda.

„Želimo potvrditi ove zadnje dobre utakmice i s još jednom pobjedom dočekati ove dvije zadnje utakmice pred kraj ovog dijela sezone. Znamo snagu Intera, ali isto vjerujemo u svoje mogućnosti i vjerujemo da možemo završiti utakmicu s pobjedom“, objasnio je Bjelica. Nakon susreta u Zaprešiću, od 17.30 sati zaigrat će Gorica i Osijek, dok će kolo zatvoriti Rudeš i Slaven Belupo sutra u 18 sati.

Zadnja promjenaNedjelja, 09. prosinca, 2018. - 10:47
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam