Menu

Sve je spremno za popularni Advent u Zagrebu

ZAGREB - Prvog prosinca počinje Advent u Zagrebu, manifestacija koja je tri godine zaredom proglašavana najboljom u Europi. Kao nova lokacija predstavit će se Advent u Maksimiru, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, Advent Stara Tkalča, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola, te Filmski Advent u kinu Europa, u kojem će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste. U adventskom duhu uredit će se i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavljuje:

 

 

"Ove godine očekujemo da će biti još bolje, da će Advent biti još posjećeniji nego prethodnih godina, jer imamo nove hotelske kapacitete u gradu, što nas veseli. Ali ove godine očekujemo i više glazbenih i kulturnih sadržaja koji će još više pridonijeti blagdanskom ugođaju grada Zagreba u prosincu."

 

 

Manifestaciju je najavio i gradonačelnik Milan Bandić. Javni gradski prijevoz i ovog će adventa bit će besplatan vikendima, podsjetio je čelni čovjek grada i dodao.

 

 

"Kad 10. ili 6. siječnja sve saberemo, onda ćemo konstatirati da je Advent 2018. bolji nego ova prethodna tri. Mi u Zagrebu dižemo ljestvicu i ne zadovoljavamo se prosječnim."

 

 

Podsjetimo i na posebnu regulaciju prometa. Od ponedjeljka do četvrtka bit će zabranjen promet zapadnom stranom Zrinjevca, od Boškovićeve do Tesline, i to od 17 do 23 sata. Od 18 sati zabranit će se tramvajski promet ako bude mnogo pješaka. Petkom, subotom i nedjeljom promet će biti zabranjen od Glavnog kolodvora do Trga bana Josipa Jelačića od 17 do 24 sata.

nazad na vrh