Menu

Sve je spremno za popularni Advent u Zagrebu

ZAGREB - Prvog prosinca počinje Advent u Zagrebu, manifestacija koja je tri godine zaredom proglašavana najboljom u Europi. Kao nova lokacija predstavit će se Advent u Maksimiru, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, Advent Stara Tkalča, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola, te Filmski Advent u kinu Europa, u kojem će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste. U adventskom duhu uredit će se i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavljuje:

 

 

"Ove godine očekujemo da će biti još bolje, da će Advent biti još posjećeniji nego prethodnih godina, jer imamo nove hotelske kapacitete u gradu, što nas veseli. Ali ove godine očekujemo i više glazbenih i kulturnih sadržaja koji će još više pridonijeti blagdanskom ugođaju grada Zagreba u prosincu."

 

 

Manifestaciju je najavio i gradonačelnik Milan Bandić. Javni gradski prijevoz i ovog će adventa bit će besplatan vikendima, podsjetio je čelni čovjek grada i dodao.

 

 

"Kad 10. ili 6. siječnja sve saberemo, onda ćemo konstatirati da je Advent 2018. bolji nego ova prethodna tri. Mi u Zagrebu dižemo ljestvicu i ne zadovoljavamo se prosječnim."

 

 

Podsjetimo i na posebnu regulaciju prometa. Od ponedjeljka do četvrtka bit će zabranjen promet zapadnom stranom Zrinjevca, od Boškovićeve do Tesline, i to od 17 do 23 sata. Od 18 sati zabranit će se tramvajski promet ako bude mnogo pješaka. Petkom, subotom i nedjeljom promet će biti zabranjen od Glavnog kolodvora do Trga bana Josipa Jelačića od 17 do 24 sata.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam