Menu

Alen Babić za MS: Vraćam se boksu, a kada se vratim opet ću izazivati Hrgovića

ZAGREB - Hrvatski boksač Alen Babić vraća se u ring. U ožujku ga čeka novi meč protiv zasad nepoznatog protivnika.

Posljednji boksački meč pa i poraz Alen Babić doživio je u travnju prošle godine, ali taj je bio posebno bolan. U borbi za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji Poljak Lukasz Rozanski nanio je hrvatskom borcu jedini poraz u profi karijeri.

Otad se "Babo" povukao u svoj svijet, nije više bio glasan kao ranije, a ovih je dana odlučio opet krenuti na sve ili ništa. I to u boksu - u onome, kao što i sam kaže što jedino zna raditi.

"Moram se vratiti na ono što sam bio i to s puno dodataka. I to s glavom jer u boksu je 99 posto u glavi. Ja sam to znao pa sam to u zadnje dvije godine zaboravio. Sada se vraćam na to, na dobrom sam putu. Plan je opet biti u super teškoj kategoriji, a samim time izazivam sudbinu", rekao je na početku razgovora za Media servis hrvatski boksač. Dodaje da je uvijek i izazivao sudbinu.

"Osam mečeva nije bilo predodređeno da ja pobijedim jer nisam bio favorit. To mi treba i trebam se vratiti u tu ulogu "underdoga". Trebam se vratiti tu gdje sam gladan. To je sve što me "pali" i što želim", dodao je Babić.

Uvjerava nas koliko je ozbiljan u pokušaju da se potpuno vrati boksu. Imao je važan razgovor i sa svojom suprugom.

"Baš sam rekao i svojoj ženi da se strpimo s nekim stvarima i da se ja vratim. Moram krenuti i da "Savage" bude sa mnom. Tek sada razumijem važnost toga jer bez toga sam prazna ljuštura i ne postojim bez toga", rekao je Babić.

Vratit će se sigurno u ožujku, nude mu se dva ozbiljna protivnika, ali nažalost ime borca još nije "isplivalo" u javnost. U posljednjih skoro godinu dana stalno je u treningu, a na sparinzima, priznaje dobiva silne batine.

"Nisu to batine, ali ja to volim tako reći. Udarce sam dobivao, a nije svejedno kada primaš udarce u glavu, to pogotovo. Ali nikada nisam odustao i rekao da neću više sparing i neću više danas. Uvijek sam išao po batine. Moje stanje u glavi bilo je ekstremno teško, sve je bilo crno. U tim sam se stanjima uspio izboriti i nekada napraviti i dobar sparing, neku dobru rundu. Platio sam boksu neki danak koji sam mu bio dužan. Samo ja to vjerujem. Jedino ja vjerujem u "Savagea", rekao je Babić koji će se u ožujku pokušati vratiti na pobjedničke staze. Promijenio je i trenera i ubuduće će raditi s Ircem Paschalom Collinsom. Radit će i s novim promotorom. Više to neće biti Eddie Hearn nego Frank Warren. Babić će u veljači put Dublina gdje će odraditi kamp prije meča. Kada se priča o Babićevim trenerima nikako se ne smije zaboraviti kakav je odnos imao s Leom Pijetrajem kod kojeg je dugo radio u Dubravi. Čak je Babić priznao da je pogriješio i molio Pijetraja da ga vrati u svoju dvoranu no nije se dogodilo.

"Mi smo imali savršenu priču do prije tri ili četiri godine. Mi već skoro pet godina ne funkcioniramo. Ne razmišljam o njemu jer napisao sam mu zadnju poruku vjeruje li u mene i nije mi odgovorio. Vjerujem da uopće više ne vjeruje u mene, a što da ja radim s čovjekom koji ne vjeruje u mene? Može on biti najbolji trener puta tisuću, ali ja sam našao ljude koji vjeruju u mene. Trenutno ne ličim na sebe. Više trenutno vjerujem tim ljudima nego sebi. Ja znam da mogu ali hoću li, ne znam", dodao je Babić čija je omiljena tema oduvijek bio Filip Hrgović. Upitali smo ga bi li radije da može birati u ring s Hrgovićem ili ipak revanš s Rozanskim, iako se Poljak nakon slavlja nad Babićem umirovio.

"Hrga u Hrvatskoj, ali moram biti fin jer sada nisam na tom nivou da opet izazivam. Bio jesam i bila bi brutalna borba. Opet će doći do toga, ali pustite me da se vratim. Možda prvo ipak Rozanski da se vratim i dođem opet tamo gdje sam bio pa onda najveći meč u Hrvatskoj", zaključio je hrvatski teškaš.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam