Menu

O domaćinstvu vaterpolskog EP Siniša Krajač za MS: To je fantastična vijest

ZAGREB - Hrvatska je zbog ratnih zbivanja u Izraelu dobila domaćinstvo Europskog vaterpolskog prvenstva.
Smotra najboljih vaterpolista Europe počinje 4. i traje do 16. siječnja 2024. Zadovoljan je takvim raspletom je i prvi operativac Hrvatskog olimpijskog odbora, glavni tajnik, Siniša Krajač koji je ze Media servis poručio:

"Fantastična vijest, to je još samo jedan od dokaza da je rezultat vaterpola prepoznat u Europi i svijetu. Mi smo već dugo vaterpolska velesila, a s druge strane smo prepoznati kao odlični organizatori. Ide u prilog i to da nam predsjednik Vlade i premijer uvijek podrže ovakve događaje. Naravno da će Hrvatski olimpijski odbor dati maksimalnu podršku, kao i uvijek, jednoj takvoj priredbi", rekao je za MS Siniša Krajač.

Jedino što nije dobro je kratak rok za pripremu EP. Krajač je i tu optimističan.

"Nedavno smo imali Europsko prvenstvo u Splitu, vidjeli su kako smo to odradili i koja je podrška. Od Saveza, HOO-a do Vlade i tu je bitna stavka koja je presudila da se Hrvatsku pita želi li biti domaćin. Naravno da Hrvatska to može odraditi, imaju resurse, ljude i uigranu ekipu, a vaterpolo je naš prepoznatljiv sport. Od rezultata do prepoznatljivosti, sve nam ide u prilog i nema razloga da ta priredba ne bude u Hrvatskoj i da ne bude sjajno organizirana", rekao je glavni tajnik HOO-a.

Rezultatski gledano nije zanemarivo da smo domaćini, jer uz pomoć publike lakše ćemo do SP u Dohi i Olimpijskih igara u Parizu.

"To je ono što je nama vrlo bitno, to je da se naši vaterpolisti kvalificiraju na Olimpijske igre, od njih to očekujemo, kao i rukometaša. To je bit onog sportskog dijela. Nemamo sumnji u to, rezultat će biti na potrebnom nivou. Na našem izborniku, vaterpolskom savezu i dečkima je da to ostvare. Da im ne stvaramo pritisak, možemo im samo zaželjeti sreću i puno uspjeha, a mi ćemo biti maksimalna podrška u svemu tome", zaključio je razgovor za MS glavni tajnik HOO, Siniša Krajač.

nazad na vrh