Menu

O domaćinstvu vaterpolskog EP Siniša Krajač za MS: To je fantastična vijest

ZAGREB - Hrvatska je zbog ratnih zbivanja u Izraelu dobila domaćinstvo Europskog vaterpolskog prvenstva.
Smotra najboljih vaterpolista Europe počinje 4. i traje do 16. siječnja 2024. Zadovoljan je takvim raspletom je i prvi operativac Hrvatskog olimpijskog odbora, glavni tajnik, Siniša Krajač koji je ze Media servis poručio:

"Fantastična vijest, to je još samo jedan od dokaza da je rezultat vaterpola prepoznat u Europi i svijetu. Mi smo već dugo vaterpolska velesila, a s druge strane smo prepoznati kao odlični organizatori. Ide u prilog i to da nam predsjednik Vlade i premijer uvijek podrže ovakve događaje. Naravno da će Hrvatski olimpijski odbor dati maksimalnu podršku, kao i uvijek, jednoj takvoj priredbi", rekao je za MS Siniša Krajač.

Jedino što nije dobro je kratak rok za pripremu EP. Krajač je i tu optimističan.

"Nedavno smo imali Europsko prvenstvo u Splitu, vidjeli su kako smo to odradili i koja je podrška. Od Saveza, HOO-a do Vlade i tu je bitna stavka koja je presudila da se Hrvatsku pita želi li biti domaćin. Naravno da Hrvatska to može odraditi, imaju resurse, ljude i uigranu ekipu, a vaterpolo je naš prepoznatljiv sport. Od rezultata do prepoznatljivosti, sve nam ide u prilog i nema razloga da ta priredba ne bude u Hrvatskoj i da ne bude sjajno organizirana", rekao je glavni tajnik HOO-a.

Rezultatski gledano nije zanemarivo da smo domaćini, jer uz pomoć publike lakše ćemo do SP u Dohi i Olimpijskih igara u Parizu.

"To je ono što je nama vrlo bitno, to je da se naši vaterpolisti kvalificiraju na Olimpijske igre, od njih to očekujemo, kao i rukometaša. To je bit onog sportskog dijela. Nemamo sumnji u to, rezultat će biti na potrebnom nivou. Na našem izborniku, vaterpolskom savezu i dečkima je da to ostvare. Da im ne stvaramo pritisak, možemo im samo zaželjeti sreću i puno uspjeha, a mi ćemo biti maksimalna podrška u svemu tome", zaključio je razgovor za MS glavni tajnik HOO, Siniša Krajač.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam