Menu

Irena Weber za Media servis: U 13 sati predajemo nagodbu Trgovačkom sudu

ZAGREB - Je li Agrokor spašen, može li proces nagodbe ugroziti Adris, jedini vjerovnik koji nije potpisao nagodbu, kakvu odluku Trgovačkog suda očekuje i što će biti s Agrokorom u budućnosti, pitali smo zamjenicu izvanrednog povjerenika u Agrokoru Irenu Weber. S Weber je razgovarala Andrea Barać.
Zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru Irena Weber otkrila nam je i kada predaju nagodbu Trgovačkom sudu i kakvu odluku očekuje:

"Imam konkretnu informaciju da će danas u 13 sati nagodba biti predana Trgovačkom sudu. Ne bih prejudicirala odluku Trgovačkog suda, ali da, mi očekujemo potvrdu nagodbe."Kad trgovački sud sazove ročište, među tisućama vjerovnika, kako sada stvari stoje, neće biti Adris.

Upitana može li ta kompanija ugroziti nagodbu i može li se još uvijek postići dogovor Weber je odgovorila:

"Jedan vjerovnik koji ne podržava nagodbu ne može ugroziti sam proces nagodbe. Mislim da i dalje postoji način, s naše strane aspolutno postoji volja da posredujemo i da omogućimo da se i nakon samog glasovanja postigne dogovor između Adrisa i vjerovnika."

Postoji li strateški plan kako generirati novu vrijednost Agrokora i osigurati da se ne ponovi slična sudbina?

"Mi smo kao dio samog procesa izvanredne uprave razvili detaljne planove održivosti za sve ključne kompanije grupe. Strateški planovi se ostvaruju."

Osvrnula se i na spekulacije oko prodaje koncerna ili njegovih dijelova.

{media} "To po meni nema temelja."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam