×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1873

Menu

Vori: Teško nam je, a kritizirati nas mogu samo legende poput Balića, Metličića

DOHA - Hrvatska rukometna reprezentacija zaustavljena je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Iako su očekivanja javnosti i nacije bila puno veća, rukometaši ovaj put nisu bili pravi te su u borbi za polufinale poraženi od Poljske 24:22. Dan nakon kapetan reprezentacije Igor Vori u emisiji Media servisa 'U Četiri oka' iz Dohe osvrnuo se na podbačaj Hrvatske i otkrio koje su kritike najviše pogodile njega i suigrače.

Razočarana javnost nakon ipak neočekivanog ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva do jučer ljubimcima nacije pokazala je palac dolje i ocijenila nastup Hrvatske neuspjehom, neki čak i debaklom.

"Debakl je preteška riječ, debakl bi bio da smo otišli već odavno kući. Sigurno da nam je teško i da smo mi sami sa sobom razočarani. Poslije utakmice, danas ujutro nam je još gore nego jučer poslije utakmice," rekao je kapetan za Media servis Igor Vori. Nije to bila prava Hrvatska protiv Poljske.

"Sigurno da nismo bili pravi, bili smo pravi 20 minuta gdje su oni u 13 minuta zabili jedan gol. Napravili smo 6:1. Krenuli smo fenomenalno i onda nas te jedna lopta poljulja, kao da smo u glavi bili preplašeni nečega," kaže Igor Vori. Vori je naš najstariji igrač, posljednji od generacije 2003, koja je zaslužna za strelovit uspjeh našeg rukometa. Puno toga je prošao i naosvajao se medalja, a bilo je tu i razočaranja. Gdje spada podbačaj u Kataru?

"Sigurno da je ovo poslije Hrvatske, to mi je definitivno najteže bilo kada smo izgubili u finalu. Zato što znam da smo od 26.12. kada smo se okupili, kroz što smo prošli," rekao je Igor Vori. Teško su reprezentativci u Dohi primali i kritike koje su dolazile iz pera rukometnih stručnjaka iz Hrvatske.

"Znate što ću vam reći, iskreno vam kažem. Mogu me kritizirati jedan Lacković, jedan Džomba, jedan Metličić, jedan Balić. Ljudi koji su dali reprezentaciji puno toga, koji su napravili sve ovo da bude svima namo dobro. Kada jedan Pero nešto kaže, ta njegova riječ ima nekakvu težinu. Ja Peru ili Ivana poštujem do neba," izjavio je Vori.No jesu li neke od kritika ipak bile i opravdane?

"Svaka dobronamjerna kritika je dobra kritika. Ne može uvijek sve biti divno i krasno. Mi smo najbolji, nismo. Mi znamo gdje griješimo, ali od početka do prve utakmice pa do zadnje jučerašnje, da ništa ne valja, to je nemoguće," kaže Igor Vori. Situacija sad definitvno nije bajna. Hrvatska već pet godina nije došla do finala velikog natjecanja, a sada se borimo za poredak od petog do osmog mjesta. Neki katastrofičari najavili su pad rejtinga hrvatskog muškog rukometa. Boji li se i Vori toga?

"Pa ne bojim se, nemam razloga se bojati. Stvarno imamo odličnih mladih igrača, veliku perspektivu. Sada ću možda ući u struku, to nije moje posao, ali moje mišljenje je da mi trebamo u juniorskim i kadetskim kategorijama stvarati igrače," rekao je Igor Vori. I dok mladi dolaze, stariji odlaze. Vori je najstariji i posljednji od zlatne generacije u reprezentaciji. Je li mu ovo možda zadnji veliki turnir u dresu Hrvatske?

"U ovom trenutku ne razmišljam tako daleko. U ovom trenutku samo razmišljam da se vratimo kući kao pobjednici, a za mene smo pobjednici ako pobijedimo ove dvije utakmice. Mislim da ćemo onda pokazati naš pravi karakter. Kada nam je najteže da smo se uspjeli dignuti," rekao je kapetan Igor Vori za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam