Menu

Rukometaši Zagreba love četvrtfinale Lige prvaka, Gojun najavio: Na kraju ćemo mi pjevati

MONTPELLIER - Rukometaši Zagreba stigli su u Montpellier gdje ih sutra čeka uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka.
Poslije remija 27:27 u zagrebačkoj Areni jasno je da će Zagrebaši u Francuskoj morati ići na pobjedu. Lako neće biti jer nikada ni nije protiv Francuza u rukometu, pogotovo u njihovoj dvorani, ali u očima hrvatskih prvaka vidi se vjera, hrabrost i odlučnost da se izbaci Montpellier i uđe među osam najboljih u eliti.

Ulog je ogroman, a obrana ključ svega tvrdi Zagrebov kapetan Jakov Gojun, čovjek koji je odigrao brdo ovakvih utakmica u bogatoj karijeri.

"Sigurno će biti jedna tvrda i čvrsta utakmica. Naravno da je bitno da svi odigramo kvalitetnu obranu, pogotovo mi kojima je to zaštitni znak cijele sezone. Oni će htjeti nametnuti neki ritam da svode igru što manje šest na šest", kazao je Media servisu kapetan Zagreba.

Montpellier svoje utakmice igra u dvorani koja može primiti 3.000 navijača. Atmosfera bude prava rukometna, ali pritiska nema, rekao je Media servisu Luka Lovre Klarica, važna karika Zagreba od kojeg se očekuju pogoci.

"Nemamo nikakav prevelik pritisak. Mi smo spremni, želimo pobijediti i proći dalje. Nadam se da ćemo od početka biti na nivou i da ćemo mi njima stvoriti nervozu ako bude egal do pred kraj. Mislim da tada mi imamo veće šanse za prolazak", objasnio je Klarica.

Domaćini se ne smiju odvojiti na startu utakmice, riječi su Jakova Gojuna.

"Po meni je njima stres jer su domaćini i jer će se odmah željeti odvojiti i napraviti tu razliku. Na nama je da budemo strpljivi i pametni i da se borimo, bacamo na glavu za svaku loptu i probamo dočekati svojih pet minuta. Vjerujem da ćemo na kraju mi slaviti i pjevati i proći dalje", optimistično je najavio Gojun.

Puno se očekuje od vratara Mateja Mandića, ali problem se zove aduktor koji ga muči još od reprezentativnih obaveza. No Mandić će kao i obično stisnuti zube i stati među vratnice.

"Nadam se da ćemo odigrati pravu ratničku utakmicu. Mi dosta ovisimo o obrani i ako ona bude na visini zadatka nama će biti lakše", rekao je Matej Mandić.

Zagrebaši vjeruju u sebe, a dobri duh svlačionice Ivan Čupić već je na putu prema Francuskoj poveo pjesmu u avionu. Zagrebačka ekspedicija uvjerena je da će se pjesma oriti visoko iznad oblaka i po povratku u hrvatsku metropolu.

Zagreb je klub pobjednik no treba to i potvrditi ove srijede od 20:45.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam