Menu

UEFA žestoko kaznila Dinamo: Nema gostujućih navijača do kraja sezone! Istaknuto

ZAGREB - Nakon navijačkih nereda Bad Blue Boysa i sukoba s navijačima AEK-a u Ateni u kojima je život izgubio 29-godišnji Grk, žestoka kazna stiže iz UEFA-e. Europska nogometna federaicja odlučila je da Dinamovi navijači neće smjeti prisustvovati gostujućim utakmicama svoga kluba u UEFA-inim klupskim natjecanjima do kraja ove sezone.

‘‘Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile UEFA-i‘‘.

Osim toga, od Dinama se traži da, u suradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i nogometnim tijelima u Hrvatskoj, osmisli i provede strategiju za iskorjenjivanje nogometnog nasilja povezanog s njihovim klubom.

Ovakva podrške kojoj su se na Stamford Bridgu divili i engleski mediji tako neće biti ove sezone na europskim stadionima, a gromoglasna podrška Dinamovih navijača bila je vjetar u leđa i u susretima protiv Milana i RB Salzburga lani.

Zadnja promjenaČetvrtak, 22. veljače, 2024. - 12:42
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam