Menu

Rijeka pred prolazom, Hajduk remizirao, Osijek - teško nastradao

ZAGREB - Pobjeda, remi i poraz - epilog je to uspjeha hrvatskih predstavnika u 3. pretkolu Konferencijske lige. Rijeka je jednom nogom praktički u play-offu, Hajduk je remizirao na Poljudu, a Osijek teško nastradao u Turskoj. No krenimo redom. Izabranici Sergeja Jakirovića nastavili su odličnu formu i na dalekim Farskim otocima svladali domaćina Torshavn. Nije sve bajno krenulo za Rijeku, poveli su domaćini, ali momčad s Rujevice brzo se vratila i slavila s 3:1.

"Nije bilo nimalo lako probiti niski blok protivnika koji se branio sa svih 11 igrača, ali dogovorili smo se na poluvremenu da pucamo izvana, i isto tako prekidi - da probamo provući i dali smo dva što je fantastično s obzirom da smo igrali s otočkom momčadi. Čestitam dečkima!"

Njegovi igrači stoga na Rujevici ne bi trebali imati težak zadatak.

"Pa isto očekujem u Rijeci s tim da ćemo mi nošeni publikom biti još opasniji. Ovdje je bila umjetna trava, nije jednostavno, ali odgovarala nam je. I zanima me njihova reakcija na visoku temperaturu, ovdje je bilo 10 stupnjeva."

A temperatura je bila visoka na rasprodanom Poljudu gdje je preko 30 tisuća navijača guralo Hajduk do pobjede. Nažalost, PAOK nije posrnuo u grotlu Poljuda, Hajdukovci su imali puno konkretnije šanse, dva su puta tresli okvir gola, no vratar PAOK-a Dominik Kotarski nije morao po loptu iza svojih leđa. Zadovoljni trener Hajduka Ivan Leko smatra da je izostao jedino gol:

"0-0 je bolji rezultat za njih da se ne lažemo. Dali smo sve od sebe da dobijemo, ali je varljivo. Uzvrat u Tumbi nas čeka i nadam se da ćemo ih tamo dovesti u dilemu i staviti ih pod pritisak."

Hajduk je djelovao dobro, ali i PAOK je pokazao da se radi o odlično položenoj momčadi. U Grčkoj slijedi paklena atmosfera.

"Čeka nas zanimljivih i napetih 90 ili 120 minuta. Mi moramo dobit u Solunu za prolazak, nije lako. Ali i oni trebaju dobit nas. Imat će ogroman pritisak i oni. S ovim plaćama i svime oni moraju proći jedan Hajduk doma."

A teško je u Turskoj nastradao Osijek. Već na poluvremenu bilo je 2:0, a Adanaspor je do kraja dodao još gasa, a utakmica je završila 5:1. Strateg Osijeka Stjepan Tomas svjestan je težine zadatka u uzvratu:

"To su ipak kvalitetni, individualni igrači. Pogađali su, sve im je ulazilo. Mi nažalost, naše prilike nismo iskoristili i kada ne iskoristiš utakmice ide u drugom smjeru. Imamo drugu utakmicu, bit će teško, ali mi se nećemo predavati do samog kraja."

Uzvratne utakmice svih naših predstavnika su na rasporedu u četvrtak, 17. kolovoza.A neki od naših predstavnika u Europi sada se okreću domaćoj ligi. Kolo je značajno reducirano, upravo zbog europskih ispita, stoga je subotnji dvoboj Gorice i Rijeke odgođen, kao i sraz Lokomotive i Dinama. Jedina subotnja utakmica jest između Varaždina i Rudeša. Domaćini nakon tri remija traže pobjedu, dok su izabranici Roberta Prosinečkog još uvijek na dnu tablice bez bodova.U nedjelju se sastaju Istra i Osijek, a kolo zatvaraju Hajduk i Slaven Belupo.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam