Menu

Luka Lončar za MS: Najbolji smo u Europi, a Sukno je najbolji trener svijeta

BEOGRAD - Talijanski Pro Recco opet je prvak Europe u vaterpolu, a pečat novoj tituli dala su dva Hrvata.

Pro Recco je pobijedio Novi Beograd 14:11 i po 11.put u svojoj povijesti stigao do naslova prvaka Europe. Do trećeg uzastopnog naslova najboljeg na Starom kontinentu vodio ih je hrvatski trener Sandro Sukno, a u bazenu je sjajan kao i uvijek bio još jedan Hrvat Luka Lončar koji se za Media servis javio iz glavnog grada Srbije gdje je igran završni turnir.

"Pokazali smo da smo stvarno najbolja momčad u Europi. Tri godine zaredom osvojiti Ligu prvaka stvarno je veliki uspjeh, ali mislim da je ovaj turnir bio najbolji u ove tri godine jer smo od prve utakmice od prvog dana pokazali odličnu igru i dokazali da smo velika momčad. Nitko nam nije došao ni blizu", rekao je Luka Lončar za Media servis, a onda pohvalio svog trenera, nekad odličnog hrvatskog reprezentativca Sandra Sukna.

"Sandro Sukno je za mene daleko najbolji trener na svijetu trenutno. Bez obzira što je mlad ne gubi glavu dok vodi utakmicu, zna pripremiti momčad, zna složiti taktiku i psihički i fizički nas odlično priprema i za vrlo zahtjevne utakmice", kazao je Lončar koji prekida suradnju sa Suknom i Pro Reccom nakon lijepe i uspješne dvije sezone.

"Odlazim u grčki Olympiacos s kojim sam dogovorio suradnju. S Pro Reccom sam se naravno rastao u prijateljskim odnosima jer bilo mi je fantastično ove dvije godine tamo. Osvojio sam sve što se može osvojiti. Završio je jedan ciklus. Žao mi je, ali život ide dalje", zaključio je Lončar.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam