Menu

Glavni tajnik HOO-a za MS: Hrvatska je svjetsko čudo

ZAGREB - Gostujući u Intervjuu tjedna Media servisa glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač osvrnuo se na hrvatske sportaše, njihove uspjehe i izazove, ali i na razvoj krovne kuće našeg sporta.

​Već je 20 mjeseci prošlo od kada je Krajač preuzeo funkciju glavnog operativca HOO-a.

"Teško je ocjenjivati sam sebe, ali kao institucija otvorili smo se prema nacionalnim sportskim savezima, da oni kažu svoje potrebe te da prilagodimo naše programe njihovim potrebama. Smatram da služimo sportu, a ne da vladamo njime i tako nastojimo funkcionirati", rekao je za Media servis Siniša Krajač.

Osim brige o vrhunskom sportu Krajač inzistira i na kontinuiranoj brizi o mladim sportašima, koji će vrlo brzo krenuti putem Ivana Balića, Josipa Pavića ili Luke Morića.

"Program olimpijskih nada vrlo nam je važan da nastavimo kontinuitet rezultata naših sportaša koji bi mogli u bližem periodu ući u kvalifikacije za Olimpijske igre i velika sportska natjecanja", poručio je glavni tajnik HOO.

Prije nego je preuzeo funkciju glavnog tajnika HOO-a, Siniša Krajač je dva desetljeća bio na rukovodećim pozicijama, zadnje - glavni za lokalni sport.

"To mi je bilo nemjerljivo iskustvo za funkciju koju sada obnašam", rekao je Krajač i nastavio:

"To je baza sporta jer tu ljudi ne priznaju priče, potreban je rad i to onaj rudarski koji sam primijenio i sada. Voditelji razvojnih programa dužni su ići na teren i vidjeti koji su to sportaši i treneri koji su sufinancirani za rezultate kojima će se Hrvatska ponositi", rekao je Krajač.

Malo je poznato da HOO skrbi o sportašima iz Ukrajine koji su morali napustiti svoju zemlju zbog rata s Rusijom, a prethodno su se dogodile i dvije pandemijske godine za vrijeme kojih su održane i Olimpijske igre - te potres koji je znatno oštetio sportsku infrastrukturu u dijelovima Zagreba i Banije.

"Ovo je zadnja godina kada zatvaramo priču oko potresa. Ponosni smo na učinjeno jer smo uspjeli zadržati dobar dio sportaša. Konkretno smo pomagali financijski i organizacijski. Kad smo kod pandemije, pokazali smo se odličnima, a kao dokaz su prošle Olimpijske igre, ali i ostale multisportske priredbe na kojima smo sudjelovali", objasnio je prvi operativac HOO-a.

Vlada RH uložila je puno više sredstava u razvoj sporta. Siniša Krajač smatra da je suradnja s resornom ministricom Nikolinom Brnjac te premijerom Plenkovićem vrlo plodonosna.

"Premijer voli sport i puno je pomogao. Ministrica je odradila lavovski dio posla. Moram priznati da nakon dugo godina u Ministarstvu i u ministrici imamo snažnog partnera za odraditi taj posao u sportu. Od razvoja sporta do kvalitete sporta. Imala je hrabrosti staviti Zakon o sportu u funkciju te će sport imati svoj zamašnjak", poručio je Krajač.

Teško je izmjeriti koliko veliki rezultati poput srebra, pa bronce Vatrenih pridonose potrošnji građana Hrvatske, a pobjeda protiv Brazila u Katru na Svjetskom prvenstvu naše nogometne reprezentacije te spominjanje naše zemlje u svakom kutku planete, je turistički PR koji je nemoguće platiti. Lijepa naša se kandidirala za tri velika natjecanja: Europski olimpijski festival mladih u Osijeku, Svjetske igre na pijesku u Istri 2025. godine te Europske igre u Splitu 2027. godine.

"Mi smo svjetsko čudo i ostat ćemo, jer smo takav narod, uz velike priredbe ide cijela industrija, benefiti, a i država ima koristi. Otvaraju se radna mjesta i ta promidžba koju rade naši sportaši je neprocjenjiva", rekao je Krajač.

Svi napori da se nivo poslovanja HOO-a podigne na još viši nivo je uzaludan, ako se u to ne uključe i mediji", posebno je za kraj Intervjua tjedna Media servisa naglasio glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač.

"Možemo raditi programe i projekte sa sportašima na terenu kakve god želimo, ali ako vi kao mediji ne stavite to u javnost, nitko neće znati da se to dogodilo. Nema onda uključivanja mladih i svih ostalih u sportske aktivnosti. Pretila smo nacija, imamo dosta njih s kardiovaskularnim bolestima, a sport je najbolja i najjeftinija prevencija. Smatrajte se i vi dijelom olimpijske obitelji i uz usku suradnju mislim da ćemo uspjeti ostati jedan od vodećih brendova Hrvatske", zaključio je Krajač.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam