Menu

Berdais za MS: U SMŽ se već ponavlja scenarij iz Zagreba

SISAK - Uoči lokalnih izbora razgovarali smo s Danielom Berdaisom koji želi upravljati Sisačko-moslavačkom županijom. Otkrio nam je što je utjecalo na njegovu odluku da se kandidira, kakav plan ima za tu županiju koju je nedavno pogodio razoran potres, a posljedice su i dalje vidljive, kao i zašto bi stanovnici tog kraja baš njemu trebali datisvoj glas. S Berdaisom je razgovarala Andrea Barać.

Berdais je istaknuo da građani gube povjerenje u političare, da ih sve smatraju istima, ali da e im upravo on pokazati da nisu svi isti i da imaju na nadolazećim izborima - izbor.

''Ja zajedno sa stanovnicima Sisačko-moslavačke županije životarim, točnije životarimo već zadnjih 25 godina i čekamo da se netko konačno sjeti ovog našeg kraja. Sisačko-moslavačka županija zapravo već godinama glasi da je najgora, najsiromašnija, najdevastiranija, dakle sve ono naj, naj, najgore. Odlučio sam da je vrijeme da se upravo to najgore pretvori u najbolje.''

''Poznato je da su obnova od potresa kao i posljeratna obnova pa i izgradnje autocesta krucijalni za one koji se žele baviti lopovlukom i krađom'', kaže Berdais i dodaje da je puno posla ispred njega. A što bi bio rezultat njegove pobjede na izborima i što to obećaje građanima?

''Županija bez korupcija i županija koja će biti u potpunosti transparentna. To je posao koji je ispred nas i ja se obvezujem da će svi ti poslovi biti transparentni, da ćemo zatvoriti sve rupe kroz koje novac curi. Mislim da ćemo već na taj način puno pomoći građanima županije Sisačko-moslavačke.''

Sisačko-moslavačka županija od prosinca prošle godine još se nije oporavila, kada je to područje pogodio razoran potres i još niz jačih. Na pitanje što bi on kao župan mogao učiniti da se s tim područjem ne ponovi scenarij zagrebačke obnove, to jest ne obnove, odgovorio je da se već ponavlja.

"Prvo trebamo riješiti objekte koji prijete drugim objektima i ljudima, one objekte koji su opasni za život. Nakon toga sustavno treba riješiti što znači obnova Sisačko-moslavačke županije i prije svega trebamo podvući crtu i donijeti odluke što znači revitalizacija ovog našeg prostora.''

Ali pomoći treba i građanima, ne samo u obnovi zgrada i kuća, nego i života, rekao je. Pa ističe:

"Prvenstvo trebamo pomoći i svima onima koji su zainteresirani za primjerice pokretanje proizvodnje ili već sada proizvoda u Sisačko-moslavačkoj županiji na način da se oslobode na određeni broj godina plaćanja primjerice poreza, da Sisačko-moslavačka županija ostane tax free zona. U tom slučaju će se i sama obnova i sve drugi problemi riješiti i ubrzati i puno lakše ćemo krenuti u boljitak na ovim našim područjima.''

Za kraj je uputio poruku svim biračima.

"Uozbiljite te se dragi birači, 16.5. je datum kada birate u Sisačko-moslavačkoj županiji između koruptivne i kriminalne županije i one potpuno transparentne. Na vama je odluka. Vidimo se 16.5. na izborima''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam