Logo
Ispiši ovu stranicu

Video sadržaji narodnog na YouTubeu dosežu milijunske preglede

ZAGREB - Najjača radijska platforma u zemlji - narodni, poznata je i po svojoj video produkciji. Jedan od kanala na kojem plasira takav sadržaj je YouTube, a pregledi im se broje u milijunima. Koliko im je taj kanal komunikacije s publikom važan i zašto, ispričao nam je direktor narodnog i kreativni konzultant AMM Global Instituta Katijan Knok.
‘Live radio nikada neće izgubiti svoju draž, kao što osobni kontakt uživo nikad ništa neće moći u potpunosti zamijeniti. Ali to ne znači da sve treba prepustiti prolaznosti vremena, baš naprotiv. Digitalno doba omogućuje čuvanje tih najboljih trenutaka iz etera, a interes publike je velik’, objašnjava Katijan Knok, čelni čovjek radija koji ima i svoju televiziju, a video kamera im je standardni dio opreme, kao i mikrofon. Napominje i da je riječ o trendu koji je posljednjih mjeseci dodatno ojačao.

Gledanje sadržaja na zahtjev sve je popularnije, a istovremeno se to posljednjih godina češće čini putem pametnih telefona’, kaže Knok, a jedan od načina distribucije sadržaja da bi bio dostupan publici kada i gdje njima odgovara je i YouTube.

Na toj platformi narodni redovito objavljuje gostovanja, prenosi svoje događaje poput Dana najbolje domaće glazbe, plasira emisiju Living Room Acoustic, ali i ostale zabavne sadržaje. Najgledaniji video na njihovom YouTube kanalu je nastup Jelene Rozge u Living Room Acousticu. Ukupno broji više od 13 i pol milijuna pregleda, a upravo zbog reakcija publike na ovaj video rodila se ideja o akustičnom albumu splitske pjevačice. YouTube hit narodnog svakako je i Fritula, sad već možemo reći jedna od najpopularnijih božićnih pjesama. Nastala je suradnjom narodnog s Petrom Grašom, iz pera Vjekoslave i Tončija Huljića. Bilo da je riječ o spotu, videu s riječima pjesme ili Grašinom gostovanju kada je Fritulu izveo uživo dolazimo do brojke od gotovo 6 i pol milijuna pregleda.

‘On-demand sadržaj odgovara današnjim navikama publike, a brendovima osigurava veću vidljivost. Nama je to put do šire publike i način privlačenja novih slušatelja. Prema podacima s američkog tržišta YouTube je najpopularniji kod korisnika od 35 do 15 godina, ali i oni iz grupe od 36 do 45 godina ne zaostaju previše’, zaključuje Knok.

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com