Logo
Ispiši ovu stranicu

2,2 milijuna kuna potpora za mala gospodarstva pogođena pandemijom u Velikoj Gorici

ZAGREB - Grad Velika Gorica osigurao je potpore za mala gospodarstva pogođena pandemijom koronavirusa u iznosu od 2,2 milijuna kuna, objavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar na društvenim mrežama, a Javni poziv objavljen je na službenim stranicama Grada Velike Gorice.
"Potpisan je zaključak o objavi Javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19. Javni poziv bit će objavljen sutra, 10.02.2021. na službenim internetskim stranicama Grada. Ovisno o broju zaposlenih osigurane su potpore od 3.000 do 15.000 kuna. Ovo je prva mjera kojom želimo olakšati poslovanje našim poduzetnicima, a uskoro ćemo predstaviti i nove", stoji u Facebook objavi na stranici v.d. gradonačelnika Ačkara.

"Prihvatljivi prijavitelji su subjekti kojima je dana 27. studenog 2020. godine odlukom koju je donio Stožer civilne zaštite potpuno ili djelomično obustavljeno poslovanje, a potpora se odobrava za financiranje tekućeg poslovanja, koje prijavitelj smatra neophodnim za nastavak daljnjeg poslovanja", dodao je Ačkar.

"Kriterij za dodjelu potpora je postotni udio pada poslovnih prihoda i primitka u razdoblju od prvog do 31. 12. 2020. godine u odnosu na isto razdoblje lani, koji mora iznositi najmanje 50 posto. Prijave će se zaprimati od 15. do 28. veljače, elektronskim putem na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.", zaključuje Ačkar.

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com