Menu

Josip Šimunić za MS: Tražit ćemo da nam neki suci više ne sude

ZAGREB - Nogometaši Rudeša upisali su još jedan poraz u najvišem rangu hrvatskog nogometa, a nakon poraza u Velikoj Gorici nisu bili zadovoljni suđenjem.

Sa samo sedam osvojenih bodova nakon 34 kola nogometaši Rudeša već su neko vrijeme svjesni da će iduće sezone igrati u drugoj ligi. No ono što ih muči puno više od novog poraza kod Gorice (2:1) je suđenje.

U sudačkoj nadoknadi igrač Rudeša Vinko Petković prebacio je domaćeg golmana, lopta je, kažu Rudešani prešla gol liniju, no rezultat se nije mijenjao i završilo je 2:1. Nakon meča Rudeš je poslao oštro priopćenje:

"Nažalost, po tko zna koji put svjedoci smo čudnih propusta djelitelja (ne)pravde na koje smo već u puno navrata skretali pozornost. Iako današnja utakmica našoj momčadi nije bila rezultatski značajna, zbog objektivnog informiranja nogometne javnosti moramo uputiti otvoreno pitanje: zašto djelitelji (ne)pravde na današnjoj utakmici nisu imali potrebu putem VAR sobe provjeriti je li u sudačkoj nadoknadi postignut pogodak? Zašto uopće onda postoji VAR soba i VAR tehnologija? Kako se ovakvi ili slični propusti ne bi ponovili, tražimo i očekujemo od nadležnih da se pravovremeno reagira suspendiranjem onih koji nisu dorasli biti častan djelitelj pravde, jer samo će se tako otkloniti sumnja da postoje eventualni namjerni propusti i pristranost pri donošenju odluka", pitaju se u Rudešu.

A mi smo za komentar cijele situacije nazvali Josipa Šimunića, predsjednika NK Rudeš koji nam je na startu rekao:

"Mi smo tražili i tražit ćemo opet da nam neki suci više ne sude. Taj jedan sudac već pet ili šest puta kada nam sudi ima sporne situacije i nikada nije bilo ništa u korist Rudeša", kaže Josip Šimunić za Media servis i priznaje da je Rudeš daleko najlošija momčad lige, ali da ne treba bježati od nekih stvari.

"Mi u klubu kada god tražimo neki odgovor ili uložimo žalbu nikada nam nitko nije rekao konkretno. Samo želimo da se to popravi, a mislim da i drugi klubovi imaju svoje situacije. Nogomet u Hrvatskoj zaslužuje da bude na razini".

O konkretnoj situaciji iz Velike Gorice Šimunić objašnjava:

"Nije mi normalno da lopte ode u gol skoro metar rekao bih. Neka je bilo i tri centimetra, ali je gol, a onda taj sudac u VAR sobi...Treba pohvaliti sutkinju utakmice koja tu ne može ništa, svaka joj čast na odličnom suđenju. Ne znam gdje je gledao pomoćni sudac i gdje je on bio. Ako nisi siguran pa lijepo pogledajte VAR. Zašto ga imamo?", pita se čelnik NK Rudeš.

Sigurno smo bili oštećeni, kaže Josip Šimunić, ali nitko nam nikada nije rekao niti oprosti.

"Ne želim reći da je to namjerno, ali već je smiješno. Imamo i kamere i više ljudi gleda i nikome ništa. Volio bih slušati i snimku iz VAR sobe kao što je bilo pušteno ranije kada je bila ona afera. Nikada nitko nije pustio od NK Rudeša", tvrdi predsjednik Rudeša.

"Svi se prave kao da je sve u redu, a puno toga nije u redu što se tiče suđenja", zaključio je Josip Šimunić.

Unatoč svemu, cilj je Rudeša da se što prije vrate u društvo najboljih. Pojačat će školu nogometa, proizvodit će igrače i dati im priliku da se dokažu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam