Logo
Ispiši ovu stranicu

Ministrica Brnjac iz Splita: Turističke brojke već su sada izvrsne

SPLIT - Dvodnevna Green Future konferencija na temu zelenih tehnologija i održivog poslovanja održana je u splitskom HNK.

Konferenciju je podržala i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

"Održivost je izuzetno važna. Sva tri aspekta održivosti su izuzetno važna i moramo voditi računa o sva tri stupa - i o ekološkoj, i o socijalnoj, ali i ekonomskoj održivosti. Kad budemo u ravnoteži između te tri održivost onda znamo da smo na pravom putu, u pravom smjeru."

Govoreći o ovogodišnjoj turističkoj sezoni, Brnjac ističe da su brojke već sada izvrsne.

"Same brojke već sada pokazuju nekih 7 posto veći broja noćenja nego rekordne 2019. godine. To znači da radimo stvarno dobar posao, da se Hrvatska sve bolje i bolje pozicionira kao cjelogodišnja turistička destinacija i mi ćemo nastaviti sa svim našim projektima koje radimo."

Na Green Future konferenciji je sudjelovala i bivša austrijska ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, koja i inače ljetuje na Jadranu.

"Svi gledaju prema budućnosti, svi traže rješenja pružajući rješenja i najvažnije je da razgovaramo jedni s drugima da nađemo pravi način surađujemo i budimo pozitivni srcem."

Jedan od organizatora Green Future konferencije Ognjen Bagatin još je jednom istaknuo važnost glavne teme.

"Ta održivost je tu - to je bila jedna od glavnih poruka. Ona tu ostaje - moramo biti odgovorni prema našem raju, da bi naša djeca mogla uživati."

Ostale vijesti:

Powered by Domena.com