×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1877

Menu

Anka Mrak Taritaš za MS: Najskuplje pjesme su na kraju

ZAGREB - O Agrokoru, aferi s naknadama savjetnicima, dolasku Vučića u Zagreb, stanju u Glasu, odnosima s bivšom strankom u Intervjuu tjedna Media servisa govorila je predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš...
Intervju je počeo najskupljom temom - Agrokorom. Astronomske naknade savjetnicima koji tjedno dobivaju četvrt milijuna kuna, Anka Mrak Taritaš komentirala je ovako.

"Pa možda da se za početak našalim. Dakle, u našem društvu su nekako, u posljednje vrijeme, dosta popularni tamburaši. I onda uvijek netko na kraju naruči onu najskuplju. Tko će plaćati ceh svega? Plaćat će onaj koji zadnji ostane. Zadnji će ostati proračun Republike Hrvatske." 

Očekuje da premijer jasno i glasno kaže što misli o svemu.

"Gospodin Plenković je svoju političku sudbinu i ova Vlada vezali uz Agrokor Ante Ramljaka koji, imam osjećaj, da je odlučio da u kratkom vremenu treba nadoknaditi sve što je u životu propustio i ti savjetnici, ti skupi savjetnici su apsolutno loša slika cijele priče."

Ako je uvjeren da ministrica Dalić dobro radi, premijer treba stati iza nje, ali malo se pokolebao, primijetila je Mrak Taritaš.

"Mi nismo niti da je on stao iza nje, a niti da je rekao i da joj se zahvalio na radu."

Kaže da se premijer ne suočava s problemom već ga miče od sebe i gura pod tepih u nadi da će se problem zaboraviti, sve po modelu ploče u Jasenovcu koja je "riješena" seljenjem u Novsku. Sporno joj je i što je sve obavijeno velom tajne. Nema informacija da na Dalićkinu fotelju puca šef njezine bivše stranke Ivan Vrdoljak.

"Gospodin Vrdoljak u posljednje vrijeme govori da on nikako neće biti u Vladi. Nekako da se probamo sjetiti što je bilo ovog proljeća koliko puta je rekao da neće HNS ići s HDZ-om pa 'ajmo zaključiti."

Žali što uoči dolaska srbijanskog predsjednika Vučića rastu tenzije.

"To nije dobra podloga za sastanak. Ako vi idete nekome na sastanak s grčem u želucu, muka vam je od svega toga, to ne može dobro završiti."

Mrak Taritaš kaže da je to sve dokaz da nije usklađena vanjska politika između Banskih dvora i Pantovčaka.

"Znate ako netko sjedi na jednom brdu, a drugi na drugom brdu, a ne tako davno su sjedili sobu do sobe. Nema razloga da netko ne digne slušalicu. Ne vidim koja je to takva silna sujeta da ne kaže 'ajmo zajedno otići na ručak, 'ajmo zajedno na večeru, 'ajmo se dogovoriti."

Šefica Glasa misli da će Vlada odraditi mandat do kraja, i dalje joj je teško govoriti o ulasku HNS-a u koaliciju s HDZ-om, ali tvrdi da sve bivše kolege pristojno pozdravlja. Kaže da Amsterdamska koalicija želi ljudima dati nadu.

"Mene su u startu pitali hoćete li ići s SDP-om. Mi GLAS nismo formirali da budemo ispostava SDP-u."

Probleme u SDP-u gleda sa strane i žali što se mediji više bave stanjem u toj stranci nego Vladom koja radi nered. Na pitanje hoće li za manadata ove Vlade biti ratificirana Istanbulska konvencija.

"Voljela bih, ali bojim se da ne."

Ne otrkiva svoje političke planove, ali ne isključuje ni novi lov na Zagreb, ali ni pohod na Pantovčak.

"Ne mogu reći ne. Znate, naučila sam se u politici da svaki put kažete ne i za mjesec dana se morate demantirati."
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam