Logo
Ispiši ovu stranicu

Direktorica TZ Velike Gorice za MS: Petek na Gorice spaja tradicionalno i moderno

ZAGREB - U Intervjuu Media servisa gostovala je direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth. Najavila je najnovije manifestacije u Gradu, pozvala sve zainteresirane da posjete Goricu, te se osvrnula na, sada već prošlu, turističku sezonu.

U Velikoj Gorici sutra počinje dugoočekivana manifestacija Petek na Gorice, druga po redu ove godine. Namijenjena je za sve, starije građane Velike Gorice, koji su već doživjeli svu raskoš sajmova, i svojevrsni način života, ali i za nove generacije. Ove godine, Petek na Gorice, postala je i službena manifestacija koja, ističe Toth za Media servis, spaja tradicionalno i moderno.

"Petek na Gorice ustvari u suradnji s našim gradom nastao je kao nastavak neke velikogoričke tradicije da je petak sajmeni dan u našem kraju iz kojeg evo mi sad želimo stvoriti neku modernu manifestaciju gdje se svi mogu podružiti i pronaći što ih zanima. I ideja cijelog ovog događanja je da naši sugrađani imaju svoju velikogoričku špicu. Mjesto gdje ima bogata ponuda i hrane i različitih drugih umjetničkih predmeta, suvenira, radionica, glazbeni program..."

Naša sugovornica naglasila je i posebnu ponudu koja očekuje posjetitelje ovoga petka.

"U popodnevnom dijelu, moram naglasiti, pripremamo jedan zanimljiv prikaz starog običaja kako su to radili naši djedovi, mi bismo rekli pečenja rakije, a u našem kraju se kaže i paljenja rakije. Znači u petak popodne od 16 na dalje, KUD Dučec iz Mrasena prikazat će prikaz paljenja rakije. Bit će to i prilika za degustaciju."

Ovog tjedna počinje i Gastro Turopolje, tjedan velikogoričkih restorana, manifestacija posvećena hrani i gastronomiji. Tjedan raznolikih turopoljskih specijaliteta, ali i radionica kuhanja. Direktorica TZ Velika Gorica, pozvala je sve zainteresirane, budući da će tijekom tjedna restorana, goste dočekati i promotivne cijene gastro ponude.

"Svaki od restorana koji se prijavio pripremio je jedan prigodni meni s turopoljskim delicijama i naravno kao što je i uobičajeno i prigodnu cijenu za taj specijalni meni koji važi taj tjedan. Znači od petka 6. do nedjelje 15. tjedan restorana u sklopu Gastro Turopolja."

Toth je za Media servis proanalizirala i ovogodišnju turističku sezonu u Velikoj Gorici.

"Velika Gorica kao dio kontinentalne Hrvatske i ove godine broji porast noćenja. Mislim da je kod nas problem što nam eto nedostaje kronično smještaja i hotela. Nadam se da će se budućnosti i ta situacija popraviti. Imali smo različita događnja kroz cijelu godinu u našem gradu, a i zbog blizine zračne luke i ajmo reći poslovnog turizma, u Velikoj Gorici se uvijek traži krevet više."

Direktorica TZ Velike Gorice Maja Toth vjeruje da su, osim turističkih djelatnika i krovne turističke organizacije, zadovoljni i turisti.

"Velika Gorica nije samo ovaj urbani dio, nego i lijepa ruralna okolica. Tu je bogatstvo kulturne sačuvane baštine. Da li je to posjet nekom velikogoričkom restoranu ili izletištu, ima bogata ponuda tako da sigurna sam da svatko pronađe nešto u okviru onoga što ga zanima."

Nakon jesenskih manifestacija u Gorici, Turistička zajednica kreće i s pripremama za ovogodišnji Advent, koji će prema tvrdnjama organizatora, biti bogatiji nego ikada do sada.

Powered by Domena.com