Menu

Dalić uoči Grčke za MS: Treba nam mir, a o pomoćnicima sam svoje rekao Istaknuto

ZAGREB - HNS je održao sjednicu Izvršnog odbora, a jedna od odluka je i da je Ivica Olić potvrđen kao član stožera izbornika Zlatka Dalića. Zanimljivo oko imenovanja Dražena Ladića i Darija Srne, koje je Dalić već nekoliko puta istaknuo kao želju u timu, nije bilo govora. Izbornik je u intervjuu za Media servisu ponovio:

"Na zadnjoj press konferenciji sam rekao sve što mislim o svojim pomoćnicima i koje su moje želje. Imam svoj stav i neću ga mijenjati, a što će biti vidjeti ćemo", rekao je Dalić. Dalić je uoči utakmica dodatanih kvalifikacija s Grčkom poručio da reprezentativcima treba mir te da će psihološka priprema vrlo bitna.

"Moramo biti strpljivi, ne smijemo reagirati na provokacije koji će doći od strane grčke reprezentacije i njihovih igrača. Oni na tome sve baziraju, da nas isprovocirao, da nametnu svoj ritam igre i ako bude tako onda mi nemamo velike šanse", upozorio je izbornik. "Puno toga dobrog možemo napraviti u Maksimiru jer u Pireju će biti potpuno drugačija priča", rekao je Dalić.

"Bit će jako teško ako ćemo mi pobjednika rješavati u Grčkoj i pred njihovim navijačima ali mi smo i Ukrajini pokazali da možemo. bilo je 70 tisuća navijača, atmosfera je bila napaljena, a naši igrači su pokazali da se mogu nositi s takvim pritiskom", poručio je Dalić..Naša je reprezentacija prepuna zvijezda koji igraju u vekim klubovima ali i Grčka u svom kadru ima vrlo kvalitetne igrače visoke europske klase.

"Njihov najopasniji igrač je Mitroglu, bivši nogometaš Benfice, postigao je 50 golova, sad igra u Olympicu i to je igrač koji može sve sam riješiti. Tu je i Fortunis koji ima jako dobar udarac to su najopasnije njihove karike. Glavna njihova snaga je defanziva, blok u obrani s deset igrača i čekaju kontru i svoju situaciju iz prekida. Igraju slično kao i kad su bili prvaci Europe pod ravnanjem Nijemca Otta Rehhagela", upozorio je Dalić. Dalić je odabrao svoje kandidate za Grčku ali je naglasio da je u Hrvatskoj jako teško biti izbornik.

"Mogao sam staviti na popis 20 Messija i uvijek bi se netko našao nezadovoljan i komentirao da je to krivo", smatra Dalić. Biti na Svjetskom prvenstvu je sportski prestiž ali to je za zemlje i saveze koji se kvalificiraju i velika finacijska dobit. Pivarska industrija, prodavači dresova i grickalica, putničke agencije i mnogi drugi s veliki zanimanjem pratit će što će Dalić napraviti s reprezentacijom u ove dvije utakmice.

"Nisam tako duboko razmišljao i analizirao što sve ide uz to Svjetsko prvenstvo. Znam da je nogomet veliki biznis i da je to najvažnija sporedna stvar na svijetu ali u ovom trenutku ne razmišljam tako široko. Nadam se da ćemo proći, i vjerujem da hoćemo, a onda će se sve to pokrenuti", zaključio je na kraju izbornik naših nogometaša Zlatko Dalić. Prva utakmica igra se u Maksimiru 9.11. dok će uzvrat biti u Pireju tri dana kasnije.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam